VERKOOPBEGELEIDING
Het komt regelmatig voor dat mensen zilveren en gouden objecten aanbieden die via een ander verkoopkanaal een hogere opbrengst kunnen opleveren. Ook zien we geregeld verzamelobjecten voorbij komen, waarvan de eigenaar niet weet wat hij/zij ermee moet. Meestal gaan deze zaken dan weer de kast in omdat de eigenaar geen tijd of zin heeft om dit aan te bieden. Ook het hele proces van aanbieden en afwikkeling van de verkoop schrikt veel mensen af. Menigeen heeft dan ook wel ervaring met bijvoorbeeld marktplaats, wat betreft : belachelijk lage biedingen, onbetrouwbare klanten, onzinnige vragen via e-mail/telefoon, en mensen die niet betalen.

Wij hebben een jarenlange ervaring met het aanbieden op veilingsites en het verkopen van verzamelobjecten. Als u ons als verkoopbegeleiding inschakelt, zorgen wij voor:
Determineren en onderzoeken van objecten.  Weten wat je aanbiedt is de eerste stap. We onderzoeken de achtergrond/oorsprong van het object, en kijken voor evt variaties en bijzonderheden.
Verkoopkanaal bepalen.  Moet het hier in Nederland geveild worden of maakt het meer kans internationaal? Een plaatselijk veilinghuis of catawiki? Vanwege onze ervaring hebben we een aardig inzicht gekregen waar we iets moeten aanbieden.
Bepalen marktwaarde.  Door te kijken naar historische opbrengsten van vergelijkbare objecten proberen we een realisch beeld te vormen van de marktwaarde.
Fotograferen object(en).  Een foto zegt meer dan 1000 woorden. We maken professionele foto's of scans, en bewerken deze, mocht dat wenselijk zijn, met fotobewerkingssoftware.
Beschrijven object(en).  Er wordt een zo uitgebreid mogelijke beschrijving geformuleerd, en we zoeken catalogusnummers op.
Plaatsen van veilingkavel.  Beschrijvingen en foto's plaatsen in de juiste categorie :P.
Verzorgen van contact veilingmeester / bieders.  Als een object eenmaal in de veiling zit, komt het geregeld voor dat er nog aanvullende informatie wordt opgevraagt van bieders en veilingmeester.
Afwikkeling van verkoop regelen.  Mensen willen soms contant goederen afhalen, via paypal betalen, overschrijven van uit het buitenland, enz. De zending moet goed worden verpakt en veilig, aangetekend (verzekerd) worden verstuurd.
evt problemen oplossen.  Zendingen raken vermist of beschadigd , klanten zijn niet tevreden. Het kan allemaal gebeuren. Wij zorgen voor een goede communicatie met de klant en evt. klachten lossen we op. Mochten zendingen vermist raken, verzorgen wij alle administratieve handelingen mbt uitbetaling van de schade en terugbetaling aan de klant.

Aan welke eisen moet een object voldoen om ingebracht te kunnen worden:
Minimum verwachte opbrengst van E 100,-
Geen vervalsingen en namaak artikelen.
Onbeschadigd / in werkende staat. Evt beschadigingen aan sieraden kunnen voordelig gerepareerd worden
Zo volledig mogelijk aanleveren. Dat wil zeggen: in originele doos, met certificaat, aankoopbon, enz.
Het object moet uw eigendom zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?
U komt langs of mailt ons, zodat wij het object kunnen beoordelen. Als we tot overeenstemming komen, ondertekenen we een consignatieformulier. Zodra we een veilingdatum hebben, sturen we een status update. Als het object geveild is, maken we het geld over of kunt u het contant afhalen.

Kosten:
Wij rekenen voor de volledige verkoopbegeleiding 15% van de verkoopprijs exclusief veilingkosten. Veilingkosten zijn variabel, afhankelijk van het platform. Evt bedongen korting bij veilinghuizen wordt doorberekent aan klant.

WYSIWYG Web Builder